A+
A-
23/4/25

Heerlijk samen snacken tijdens Koningsdag!

Binnenkort staat de verjaardag van Koning Willem-Alexander weer op de agenda en dat betekent: groot feest! Koningsdag wordt altijd uitgebreid gevierd, van bekende festivals tot plaatselijke rommelmarktjes en vele lekkernijen, waaronder de iconische oranje tompouce. Wil jij ook zo'n smakelijke snack maken voor jouw maatje? Volg dan onderstaand recept zodat jullie samen kunnen genieten van jullie oranje traktaties!

Klik hier voor de korte versie

Benodigdheden:

  • 100g Favoriete droogvoeding van jouw hond (bijv. Vitalstyle Huid & Vacht)
  • 35g Ongezouten boter
  • 200g Monchou
  • 250ml Gekoelde slagroom
  • 1 zakje Klop-fix
  • 3 Wortels
  • 3 Gelatineblaadjes
  • 1 vel Bakpapier
  • 1 Springvorm (rond of vierkant)

Bereidingswijze:

Verkruimel de favoriete brokken van je maatje met een blender of in een theedoek met een deegroller. Smelt ondertussen de boter. Meng de verkruimelde brokjes en de gesmolten boter door elkaar. Verspreid over de met bakpapier bedekte bodem van de springvorm en druk stevig aan. Zet de bodem voor 10 - 15 minuten in de koelkast.

Terwijl de bodem hard wordt, kan je aan de slag gaan met de monchoulaag. Klop de slagroom samen met de Klop-fix stijf. Neem nog een kom en klop hierin de monchou los. Schep de monchou bij de slagroom en mix dit totdat het goed gemengd is. Pak de springvorm met uitgeharde bodem en giet hier het mengsel overheen. Zet het weer terug in de koelkast en ga verder met de toplaag.

Maak voor de toplaag de wortels schoon, snijd klein en kook deze kort. Giet de wortels af, maar koud een klein beetje water over. Pureer de wortels met een staafmixer, in een blender of met een stamper. Laat ondertussen de gelatineblaadjes weken in koud water voor 5 minuten. Zet de gepureerde wortels op laag vuur en doe hier de uitgeknepen gelatineblaadjes bij. Verwarm de wortelpuree totdat de gelatine volledig is opgelost. Pak de springvorm uit de koelkast en giet hier het wortelmengsel bovenop. Zet terug in de koelkast voor tenminste 8 uur.

Haal de springvorm uit de koelkast en haal een mes langs de ronden om de taart los te maken van de rand. Snijd de taart in kleine rechthoeken om de tompouce vorm na te bootsen. Serveer een stukje aan jouw maatje en bewaar de rest in de koelkast voor later!