A+
A-
19/1/24

Tips voor een veilige herfstwandeling

De blaadjes veranderen langzaam van kleur, de lucht wordt wat frisser en het ruikt echt naar herfst. Tijd voor een avontuurlijke herfstwandeling! Terwijl jij en je viervoeter genieten van het najaar, is het belangrijk om te weten welke risico's zo'n wandeling met zich mee kan meebrengen. Lees snel verder om te ontdekken welke voorzorgsmaatregelen je kan nemen om volop van dit seizoen te genieten.

Klik hier voor de korte versie

Giftige bladeren en planten

Hoewel de herfstbladeren echt horen bij die gezellig herfstsfeer, kunnen ze ook een bedreiging vormen voor onze harige vrienden. Sommige herfstbladeren en planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt. Het is belangrijk om je hond uit de buurt te houden van gebieden waar giftige planten groeien en ervoor te zorgen dat hij geen bladeren opeet tijdens de wandeling. Een aantal voorbeelden van deze planten:


Eikels, kastanjes en eikenbladeren:
Tijdens herfstwandelingen liggen er vaak eikels en kastanjes op de grond. Hoewel ze onschadelijk lijken, kunnen ze gevaarlijk zijn als je hond ze inslikt. Eikels en kastanjes kunnen spijsverteringsproblemen veroorzaken en zelfs verstikkingsgevaar opleveren. Let goed op wat je hond te pakken krijgt en eet tijdens het wandelen. Dezelfde stoffen kunnen ook aanwezig zijn in de bladeren, let hier goed op.

Esdoornbladeren: Esdoorns staan bekend om hun prachtige bladeren met allerlei kleuren. Toch zijn er bepaalde esdoorns waar huisdieren beter niet van kunnen snoepen. Het eten van deze bladeren kan leiden tot buikproblemen, zoals overgeven en diarree.

Wolfsmelkplanten: Wolfsmelkplanten hebben een wit sap dat bij aanraking met de huid vervelende reacties kan veroorzaken. Bij het inslikken van dit sapje kan jouw hond ook last krijgen van de buik en zelfs moeten overgeven.

Paddenstoelen

Met de herfst komen vaak ook paddenstoelen tevoorschijn. Hoewel de meeste paddenstoelen onschadelijk zijn, zijn er enkele giftige varianten die ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken bij honden. Houd je hond nauwlettend in de gaten en vermijd gebieden waar veel paddenstoelen groeien.

Gladde wegen en trottoirs

In de herfst regent het vaak en wordt alles nat. Dit kan ervoor zorgen dat de wegen en stoepjes glad worden. Zowel mensen als honden kunnen gemakkelijk uitglijden. Dus wees voorzichtig als jij met je viervoeter gaat lopen. Je kan speciale schoenen voor je hond kopen die ervoor zorgen dat hij/zij niet uitglijdt.

Verminderde zichtbaarheid

Met kortere dagen en langere nachten kan de zichtbaarheid tijdens herfstwandelingen verminderd zijn. Het dragen van reflecterende halsbanden en het bevestigen van reflecterende strips aan de riem kan helpen om ervoor te zorgen dat jij en je hond goed zichtbaar zijn voor voorbijgangers en verkeer. Bij jouw Jumper kan je een ruim assortiment aan deze halsbanden/riemen vinden.

Koudere temperaturen

Hoewel honden vaak redelijk goed tegen kou kunnen, is het toch goed om in de gaten te houden. Overweeg om een warme hondenjas aan te schaffen voor rassen die gevoeliger zijn voor kou. Let ook op tekenen van onderkoeling, zoals rillen of overmatig trillen, en breng je hond indien nodig naar binnen om op te warmen. In onze winkels kan je verschillende stijlvolle en comfortabele bodywarmers vinden. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat jouw hond warm en modieus blijft tijdens jullie wandelingen.

Teken en parasieten

Teken zijn nog steeds actief in de herfst en kunnen ernstige gezondheidsproblemen bij je hond veroorzaken, zoals de ziekte van Lyme. Zorg ervoor dat je je hond regelmatig controleert op teken, vooral na een wandeling in hoog gras of bosrijke gebieden. Overweeg ook om preventieve maatregelen te nemen, zoals het gebruik van tekenwerende middelen. Houd teken op afstand met onze effectieve tekenwerende halsbanden. Gemaakt van natuurlijke ingrediënten, bieden deze halsbanden bescherming tegen teken en andere parasieten, zodat jij en je hond zonder zorgen kunnen genieten van jullie tijd buiten.