A+
A-
6/3/23

Zo richt je een aquarium in!

Denk je eraan om je huis wat op te vrolijken met een aquarium? Een top idee! Het is altijd fijn om wat gezelschap in huis te hebben en een aquarium kan zelfs een rustgevende werking hebben. Bij het inrichten van een aquarium komt veel kijken, in samenwerking met Aquadistri hebben wij daarom een kort stappenplan ontwikkeld, lees dus snel verder!

Klik hier voor de korte versie
 1. Maak het aquarium schoon, gebruik hiervoor geen zeep.
 2. Vul de bodem. Wij hebben hier gekozen voor de Colombo FloraBase 5 liter. de voedingsbodem is optioneel en alleen wenselijk als je een dicht beplant aquarium wil.
 3. Voeg hout of andere decoratie toe om de vissen een natuurlijke omgeving te bieden.
 4. Plaats een aantal waterplantjes om de waterkwaliteit te verbeteren. Wij gebruiken hierbij o.a. het Superfish scape pincet en de aquarium glue om de plantjes goed neer te zetten.
 5. Plaats de filter en de pomp. Stoffen zoals afval, vuil en chemische stoffen worden hierdoor verwijderd. De pomp zorgt ervoor dat het water door de pomp gaat.
 6. Bedek vervolgens de bodem met plastic materiaal zodat de Florabase niet omhoog komt als je er water in giet.
 7. Gieten maar! Verdiep je van te voren wel goed in jouw vissen zodat je weet welke temperatuur het water moet zijn.
 8. Voeg Colombo Aqua Start toe aan het water, dit verwijdert alle schadelijke stoffen uit het kraanwater. Voeg daarna Colombo Bacto Start toe, dit bevat levende bacteriën en bevordert de werking van de filter.
 9. Plaats de Superfish aquarium thermometer. Een verkeerde watertemperatuur kan leiden tot stress en ziekte van de vissen.
 10. Test met de Colombo Quicktest of de kwaliteit van het water goed genoeg is.
 11. Wacht minstens twee weken voordat je het aquarium vult met vissen. Voeg ze dan geleidelijk toe.
 12. Klaar! Zorg ervoor dat je regelmatig de planten voeding geeft met de Colombo Flora Grow Carbo en dat je de vissen voert, wij geven hier de Hikari VibraBites.

Relevante berichten

Geen relevante berichten gevonden